ЧСУ “Цар Симеон Велики” за втора поредна година събира експерти от различни сфери, които споделят опита си с родители

Споделяме две от предстоящите ни събития, като ще Ви държим в течение и за бъдещи такива. Изисква се предварителна регистрация, за да можем да изпратим линковете за онлайн срещите на всеки родител – тук:

1. Безплатна родителска академия онлайн, на тема “Основи на добрия сън при децата и каква е връзката между сънищата и емоциите. Сънищата като огледало на емоционалния свят” на 06.06.2020 г. от 11:00 – 13:00 часа. По време на Академията ще имате възможност да почерпите опит и идеи от Анелия Лазарова – първият в България консултант по детски сън, а вече и сън за възрастни и Антония Димитрова – психолог и психотерапевт с дългогодишен опит. Основател е на студио за психологическо консултиране „Желано и Реално“. На срещата, ще научите повече за ползите от добрия сън; 3 стъпки, с които да подобрите съня на Вашето дете; как сънуват децата и как сънуват възрастните; какво се случва с емоциите, когато сънуваме; как да четем езика на символите в сънищата.

2. Безплатен уебинар за родители на тема “Логопедът като терапевт” на 22.06.2020 г. от 17:00 – 18:00 часа. Ще имате възможност да се запознаете с най-често срещаните нарушения на речта и заедно ще разгледате и дискутирате конкретни казуси от логопедичната практика. Въпроси, които ще бъдат обсъдени: Какво представлява професията логопед? Каква е неговата дейност? Кога е необходимо да се обърнем към логопед? Каква е ролята и значимостта на логопедичната терапия при комуникативните нарушения? На тези и още въпроси ще намерите отговори на нашата среща.