Национално състезание „Млади таланти в интериорния дизайн“

На 1 април 2023г. в ПГ по Дизайн „Елисавета Вазова“ със съдействието на АИДБ – Асоциация на интериорните дизайнери в България – официална страница, се проведе I Национално състезание „Млади таланти в интериорния дизайн“ с тема „Екодизайн и нови технологии при обзавеждането на дневна“.

Проф. Сашо Пенов, Министър на образованието и науката,  уважи домакините,  участниците и гостите на състезанието с поздравителен адрес, а г-жа Весела Караянева – главен експерт в дирекция „Професионално образование и обучение“, МОН и инж. Велина Томова, ст. експерт ПОО в РУО- София- град пожелаха на всички състезатели успех и творчески висини.

Гости на състезанието бяха директорите на състезаващите се професионални гимназии, представители на бизнеса, родители и ученици, както и партньорите на ПГД „Ел. Вазова“ по НП „Иновации в действие“. Събитието бе отразено в социалните медии и получи отлични отзиви от участниците и гостите.

Учениците се състезаваха в две възрастови групи и показаха завидни знания и презентационни умения в сферата на интериорния дизайн.

Професионално жури в състав: арх. Филип Ел-Хадад, доц. Захари Ганчев и д-р Рангел Чипев, имаше нелеката задача да оцени невероятните проекти на младите дизайнери.

На официалната церемония по награждаването, г-жа Даниела Шошова, директор на ПГД „ Ел. Вазова“, гр. София, връчи призове и медали на отличилите се екипи и техните  ръководители, Всички отбори получиха грамоти за участие и подаръци от домакините.

Класиране:

Първа възрастова група за ученици от IX и  X клас

1 място – ПГСАГ Ангел Попов, Велико Търново

2 място – ПГСАГ Шумен

3 място – ПГСАГ Шумен

Втора възрастова група

1 място – Професионална Гимназия по Техника и Строителство Арх.Йордан Миланов, гр. Перник

2 място – Професионална гимназия по дизайн Елисавета Вазова, София

3 място – ПГСАГ Шумен

На някои от участниците в състезанието бяха присъдени и специални награди по инициатива на домакините ПГ по ДИЗАЙН „Ел.Вазова“., осигурени от спонсорите- партньори на състезанието за :

*Най- прецизна изработка

*Най- креативна идея

*Приложимост на проекта

 

Партньори и спонсори на състезанието бяха:

  • Експо Баня София – шоурум Roca
  • НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА АКАДЕМИЯ
  • Kronospan Design Center
  • СМОЛ ДЕКОР ЕООД

 

Поздравления за всички участници!