„Споделено бъдеще за трансформираща промяна“

На 19 март 2024г. – Международен ден на социалната работа, по покана на Агенцията за социално подпомагане гр. София и лично на изпълнителния директор д-р Надя Танева, Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – гр. Банкя взе участие  в събитието „Социален работник на годината 2023“. То се проведе в хотел „Рамада“, гр. София под мотото „Споделено бъдеще за трансформираща промяна“.

На събитието бяха връчени награди в четири категории. В категорията „Опит и знание в Европейската година на уменията“ бяха наградени от зам.-министър на труда и социалната политика Николай Найденов Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“- град Банкя и шеф Иван Манчев за инициатива „Готвя за теб“ на АСП и Програма „Храни и основно материално подпомагане“ в Световния ден на прехраната – 16 октомври. На събитието тогава младите готвачи от гимназията приготвяха вкусни и бързи ястия с продукти от индивидуалните хранителни пакети по програмата.

За безвъзмездното партньорство и принос на гимназията, както и за журирането на процеса, грамоти и плакети получиха инж. Димитринка Колева – директор на гимназията и шеф Иван Манчев – възпитаник на училището и председател на Обществения съвет.