Благотворителна кампания „Свързани“ на Фондация „МС – Мога Сам“

Изх. №РУО1-16780/05.05.2022 г.

ДО ДИРЕКТОРИТЕ

НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

 

Във връзка с писмо на Столична община с вх. №РУО1-16608/04.05.2022 г. приложено Ви изпращам Насоки за включване на столичните училища в благотворителната кампания „Свързани“, организирана от Фондация „МС – Мога Сам“.

Столична община подкрепя отбелязването на Световния ден на хората, диагностицирани с множествена склероза, като осигурява достъп до градски пространства, включване на доброволци от столичната администрация и инициативата „Академия за ВИЗИОНЕРИ“, както и популяризиране на кампанията сред жителите и гостите на София.

Основното събитие ще се проведе на 29 май 2022 г. в пространството около РКИ „РЦСИ Топлоцентрала“ в Южен парк 2 с поставяне на голяма арт-инсталация „Жерав“, дискусионни и интерактивни изложбени пространства, уъркшопи и концерти през целия ден. Подробна програма е поместена в приложението.

Кампанията по сгъване на жерави продължава и след 29 май.

Сгънатите хартиени жерави, без значение от големината им, броя, цвета или вида хартия, ще бъдат добавени към оригами арт-пана, състоящи се от 1000 жерави. Тези пана ще бъдат предложени на дарители в кампания за набиране средства на Фондация „МС – Мога Сам“.

„Колкото повече жерави, толкова повече сбъднати желания!“ е мотото на кампанията.

Първите 10 училищни класа и техните преподаватели, които сгънат 1000 жерава, ще получат специална кутия SENBAZURU с послания. За контакт: Мария Гончева, началник на отдел „Младежки дейности“, тел. 0889455280, e-mail: [email protected] в Столична община.

 

Приложение:

  1. Насоки за включване на столичните училища в кампанията.

 

 

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА

НАЧАЛНИК НА

РУО – СОФИЯ-ГРАД