Филми за Вазов и Яворов – премиера и среща с творческия екип

Изх. № РУО1-10588/13.04.2023 г.

ДО

ДИРЕКТОРИТЕ НА ВСИЧКИ УЧИЛИЩА

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Моля да запознаете учителите по български език и литература от повереното Ви училище с поканата на Дирекция „Култура“ на Столична община, продуцентска къща „Ноу Блинк“, РУО – София-град и читалище „Антон Страшимиров“ да посетят премиерата на късометражните документални филми „По следите на Иван Вазов в София“ и „По следите на Пейо Яворов в София“ и да се срещнат с творческия екип на продукцията на 21 април 2023 г. – петък, от 18:00 часа в кино „Влайкова“, ул. „Цар Иван Асен II“ № 11.

Проектът „По следите на …“ се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община и е реализиран от продуцентска къща „Ноу Блинк“.

Двата филма предлагат по достъпен и привлекателен за учениците начин срещи с моменти от живота на Вазов и Яворов, „оживени“ не само документално, но и с актьорски превъплъщения. Проектът предвижда възможност за достъп до този ресурс, за да бъде използван свободно за целите на образованието, като при успех ще бъде разширен с документални филми за други творци на словото.

Капацитетът на кинозалата е ограничен, затова е необходимо желаещите да се регистрират за допускане до премиерата на следния линк:

 

https://forms.gle/2uh92YjLzyo5MYdP6

 

Приложение: покана и статут

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА

НАЧАЛНИК НА РУО – СОФИЯ-ГРАД